Τελευταία Νέα

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018: Η καταστροφική για τη Γη χρήση του πλαστικού (infographic)


Τα Ηνωμένα Έθνη, γνωρίζοντας ότι η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο επηρεάζει την ευημερία των λαών και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο καθιέρωσαν την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Beat πλαστική ρύπανση»

Κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οργανώνεται γύρω από ένα θέμα που επικεντρώνει την προσοχή σε μια ιδιαίτερα πιεστική περιβαλλοντική ανησυχία. Το θέμα για το 2018, «Beat Plastic Pollution», είναι μια έκκληση για δράση για όλους μας να έρθουμε μαζί για να καταπολεμήσουμε μία από τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.
Το θέμα μάς καλεί όλους να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε το βαρύ φορτίο της πλαστικής ρύπανσης στους φυσικούς μας χώρους, στην άγρια ζωή - και στην υγεία. Ενώ το πλαστικό έχει πολλές χρήσιμες χρήσεις, έχουμε γίνει υπερβολικά εξαρτημένοι από πλαστικό μίας χρήσης με σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες.
19605619

Η Ινδία η χώρα υποδοχής

Κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετική χώρα υποδοχής, όπου διεξάγονται οι επίσημοι εορτασμοί. Φέτος είναι η Ινδία.
Το «Beat Plastic Pollution», το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2018, είναι μια έκκληση για δράση για όλους μας να έρθουμε μαζί για να καταπολεμήσουμε μία από τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας
Ενώ το πλαστικό έχει πολλές χρήσιμες χρήσεις, έχουμε επικεντρωθεί σε πλαστικό μίας χρήσης ή μιας χρήσης - με σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες. Σε όλον τον κόσμο,αγοράζονται 1 εκατομμύριο πλαστικές φιάλες κάθε λεπτό. Κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε έως 5 τρισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μιας χρήσης. Συνολικά, το 50% του πλαστικού που χρησιμοποιούμε είναι για μία χρήση.
Σχεδόν το ένα τρίτο της πλαστικής συσκευασίας που χρησιμοποιούμε διαφεύγει από τα συστήματα συλλογής, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγει να φράζει τους δρόμους της πόλης μας και να μολύνει το φυσικό μας περιβάλλον. Κάθε χρόνο φθάνουν μέχρι και 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού στους ωκεανούς μας, όπου πνίγουν κοραλλιογενείς υφάλους και απειλούν την ευπαθή θαλάσσια άγρια φύση.

Πηγή: http://www.cnn.gr/news/perivallon/story/132977/pagkosmia-hmera-perivallontos-2018-h-katastrofiki-gia-ti-gi-xrisi-toy-plastikoy-infographic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης