Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Εφαρμογές για παιδιά: Ψηφιακή ψυχαγωγία για iPhone, iPad και Androidαπό Έλενα Μπούλια

Σας παίρνει που σας παίρνει το κινητό και το tablet, ας απασχολείται τουλάχιστον με ποιοτικά ψηφιακά παιχνίδια, κατάλληλα για την ηλικία του! Ο λόγος για τα παιδικά applications που αυξάνονται και πληθαίνουν προσφέροντας αμέτρητες εναλλακτικές ψυχαγωγίας αλλά και εκπαίδευσης, σε παιδιά ακόμα και των πιο μικρών ηλικιών: Από παραμύθια, μουσικές και παζλ, μέχρι εκμάθηση του αλφαβήτου και συλλογές φωτογραφιών!


ZingyLand


Η ZingyLand είναι μια χώρα γεμάτη διαδραστικά παραμύθια, παιχνίδια και... βραβεία! Η θεματολογία των παραμυθιών επιλέγεται σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους, ώστε να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Κάθε ιστορία είναι μοναδική και στόχος της είναι να εμπνεύσει, να διασκεδάσει και να διδάξει παιδιά aπό την βρεφική ακόμα ηλικία έως και 8 ετών. Κάθε ιστορία συνοδεύεται από εκπαιδευτικά παιχνίδια και μετάλλια επιβράβευσης. Η εφαρμογή χαρακτηρίστηκε Best Family Application για την ελληνική αγορά στο 4ο Συνέδριο Mobiles & Apps Awards 2014.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad και σύντομα για Android.
Ηλικίες: 0 έως 8 ετών.


Η εφαρμογή Άλφα Βήτα είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθει το παιδί σας την άλφα βήτα, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σχήματα, τις ημέρες και τους μήνες, μέσα από έξι κατηγορίες.

Διατίθεται για iPhone και iPad, με κόστος 1,79 ευρώ.
Ηλικίες: Από 4 ετών.
Το "Παίζω και Μαθαίνω - Για Νήπια" είναι μια εφαρμογή για παιδία προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας που στόχο έχει να ενισχύσει τις πρώτες τους γνώσεις στους ήχους των Ζώων , της αλφαβήτα και των χρωμάτων.

Διατίθεται δωρεάν για Android.
Ηλικίες: Από 3 ετών.


Μια εφαρμογή-παραμύθι, από τις εκδόσεις Ψυχογιός και τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μάκη Τσίτα, ιδανική για εκδρομές και για γονείς που προσπαθούν να βάλουν για ύπνο τα παιδιά!

Η Μαρία-Χριστίνα δε νυστάζει. Δε θέλει να κοιμηθεί. Η μαμά όμως της λέει να κλείσει τα ματάκια της και να μετρήσει προβατάκια! Η Μαρία-Χριστίνα σκέφτεται τα κάτασπρα, στρουμπουλά προβατάκια κι αρχίζει να τα μετράει: «Ένα, δύο, τρία, τέσσερα...». Αλλά δε βλέπει το πέμπτο... Και ξεκινάει πάλι να μετράει και να ξαναμετράει αλλά διαρκώς κάτι συμβαίνει που την μπερδεύει. Πότε επιτέλους θα μαζευτούν όλα τα προβατάκια για να κοιμηθεί κι εκείνη ήσυχη;

Διατίθεται για iPhone και iPad, με κόστος 1,99 δολάρια.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.
Η εφαρμογή απευθύνεται σε παιδιά που τώρα μαθαίνουν τα γράμματα και πώς αυτά σχηματίζουν λέξεις, σε μορφή παιχνιδιού –διατίθεται ακόμα στα Αγγλικά, τα Γερμανικά και τα Ισπανικά.

Διατίθεται για iPhone και iPad, με κόστος 1,99 δολάρια.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.Η εφαρμογή που θα ξετρελάνει τα παιδιά που αγαπούν τους δεινοσαύρους! Χάρη σε αυτήν τα παιδιά μπορούν να φτιάχνουν απίθανα παζλ που απεικονίζουν δεινοσαύρους στα μέρη που συχνάζουν, ενώ κάθε φορά που συμπληρώνεται ένα παζλ δίνονται συγχαρητήρια και πληροφορίες στο παιδί για κάθα δεινόσαυρο (στα αγγλικά).

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad.
Ηλικίες: Από 1 έως 6 ετών.Τι κάνετε με όλες αυτές τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες που φέρνει κάθε λίγο το παιδί από τον παιδικό σταθμό; H εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να τις φωτογραφίσετε και να τις αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο, τις αρχειοθετήσετε και να τις μοιράζεστε με φίλους σας, μέσω Facebook και Twitter. Επίσης, το παιδί σας θα ενθουσιάζεται κάθε φορά που θα μπορεί να ανατρέχει μόνο του στις συλλογές του.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad και Android.
Ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω.

Tags: Διασκέδαση

Πηγή: http://www.mama365.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης