Τελευταία Νέα

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Blue Mars: Digital Intermedia Arts

         

  Το Blue mars αποτελεί έναν ακόμα τρισδιάστατο πολυχρηστικό εικονικό κόσμο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το Blue Mars βρίσκεται ακόμα σε beta μορφή και είναι διαθέσιμο από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.bluemars.com .  Το Blue Mars επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων από άλλες εταιρείες˙ ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Digital Intermedia Arts (IDIA) του πανεπιστημίου της πολιτείας Ball, η οποία δημιούργησε το IDIA lab city το 2010, μια νέα τρισδιάστατη εμπειρία μάθησης μέσα στον κόσμο του Blue Mars. (IDIA, 2010).


            Στον εικονικό κόσμο του Blue Mars λοιπόν, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε διάφορα μέρη, πολλά από τα οποία αποτελούν εικονικές αναπαραστάσεις πραγματικών τοποθεσιών με ιστορική και πολιτισμική αξία. Αυτό το γεγονός καθιστά αμέσως τον εικονικό αυτό κόσμο ικανό για προσφορά γνωστικής εμπειρίας και μάθησης. Κάποιες τοποθεσίες από τις πολλές που εμπεριέχει και στις οποίες ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί είναι το μνημείο του Stonehenge, το Πάνθεον της αρχαίας Ρώμης, τη Βενετία, τις πυραμίδες της Γκίζα, διάφορα μουσεία, ακόμα και ιστορικά γεγονότα όπως την αποστολή του Apollo 15 στο φεγγάρι.

Απαιτήσεις συστήματος

Λειτουργικό σύστημα: Windows XP, Vista, 7 ή 8
Επεξεργαστής: Intel Dual Core 2 GHz ή AMD 2 GHz ή γρηγορότερο
Μνήμη RAM: 2 GB στα Windows XP kai 4 GB στα νεώτερα
Ανάλυση οθόνης: προτείνεται τουλάχιστον 1280x768
Μνήμη κάρτας γραφικών: 512 ΜΒ και πάνω
Σκληρός δίσκος: περίπου 4 GB για το πρόγραμμα και τους προσωρινούς φακέλουςΣυχνές ερωτήσεις

Τι κάνει το Blue Mars ξεχωριστό;

Η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η επεκτασιμότητα και η συνδεσιμότητα. Προσφέρει τα πιο προηγμένα πραγματικού χρόνου τρισδιάστατα γραφικά από κάθε άλλο πολυχρηστικό εικονικό κόσμο.

Είναι το Blue Mars ένα παιχνίδι;

Το Blue Mars είναι πρώτα και κύρια μια πλατφόρμα για προγραμματιστές ώστε να δημιουργήσουν και να διαμοιράζουν τρισδιάστατη διαδικτυακή εμπειρία. Ενώ υπάρχουν παιχνίδια στον εικονικό κόσμο, η πλατφόρμα ως όλον περιλαμβάνει ένα τεράστιο φάσμα περιεχομένου, από την εκπαίδευση μέχρι την παραγωγικότητα και τη διασκέδαση.

Τι μπορώ να κάνω στο Blue Mars;

Τυπικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν την περιήγηση και εξερεύνηση, την αλληλεπίδραση με άλλους, τη συνεργασία σε projects, την παρακολούθηση εκδηλώσεων και άλλα.


Πόσο κοστίζει η είσοδός μου στο Blue Mars;

Το Blue Mars είναι ελεύθερο για κατέβασμα και για χρήση. Κάποιες προνομιακές λειτουργίες σε εφαρμογές τρίτων εταιριών ίσως περιέχουν χρεώσεις.

Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να χρησιμοποιήσω το Blue Mars;

Προς το παρόν το ηλικιακό όριο είναι για ενήλικες χρήστες, όμως άμεσα έχουμε προγραμματίσει να το κατεβάσουμε στα 13 χρόνια μετά από κάποιες ρυθμίσεις που θα εμποδίζουν το cyber bullying.


Πηγή: https://sites.google.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης