Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Παίζοντας με τα παραμύθια {Κάρτες για θεατρικό παιχνίδι}Πρόκειται για ένα θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε δύο πολύ γνωστά παραμύθια, την Κοκκινοσκουφίτσα και τη Σταχτοπούτα. Μπορούν να το παίξουν οι δάσκαλοι στις τάξεις τους αλλά και οι γονείς στο σπίτι.


Πώς παίζεται;
Εκτυπώνουμε και κόβουμε τις κάρτες, που μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν εδώ. Αν θέλουμε τις πλαστικοποιούμε ή τις κολλάμε σε χαρτόνι για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Στη συνέχεια, τις συγκεντρώνουμε όλες μαζί σε ένα κουτί (ή καλάθι ή ο,τι άλλο θέλουμε) και ζητάμε από το κάθε παιδί να διαλέξει μία και να κάνει ο,τι του ζητείται.
Για παράδειγμα, υπάρχει η κάρτα που απεικονίζει ένα μπουκέτο λουλούδια. Η εικόνα αναφέρεται στην Κοκκινοσκουφίτσα, όταν η μικρή αποφασίζει να αλλάξει δρόμο και να περάσει μέσα από το δάσος για να μαζέψει λουλούδια για την άρρωστη γιαγιά της. Επάνω στην κάρτα γράφει:


“Στο δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς βρίσκεις μερικά λουλούδια. Σταματάς να τα κόψεις για να τα δώσεις στη γιαγιά!

Το παιδί που τράβηξε αυτή την κάρτα καλείται να προσποιηθεί οτι κόβει λουλούδια από το δάσος. Μπορεί να βάλει λόγια στην αναπαράσταση του,  να αυτοσχεδιάσει ή απλά να κάνει τις κινήσεις. Δε χρειάζεται να το πιέσουμε, το αφήνουμε ελεύθερο να παίξει όπως θέλει.

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα δύο παραμύθια και να παίξουμε με το καθένα ξεχωριστά ή να παίξουμε με όλες τις κάρτες ταυτόχρονα.
Το παιχνίδι αυτό παίζεται ιδανικά σε εξωτερικό χώρο, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για τα παιδιά να τρέξουν. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δεσμευτικό, και μέσα στο σπίτι (ή στην τάξη) γίνονται μικρά θαύματα .

Πηγή: http://craftaholic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης