Τελευταία Νέα

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Μελέτη στο σπίτι μέρος 1ο : Τεστ για να βρω τον μαθησιακό τύπο του παιδιού μου
Άρθρο - Σχεδιασμός  εκπαιδευτικής προσέγγισης: Λογγίνου Δήμητρα

Ένα λιβάδι είναι όμορφο, όταν αποτελείται από λογής λογής πολύχρωμα λουλούδια. Το ίδιο συμβαίνει και ανάμεσα στους ανθρώπους. Καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και  τον δικό του τρόπο μάθησης  που τον βοηθά  να συνθέτει το παζλ των καθημερινών του επαφών, για να διδάξει και να διδαχτεί μέσα από αυτές.


Ο Γκάρντνερ μίλησε για τη θεωρία τη πολλαπλής νοημοσύνης, θέλοντας να ερμηνεύσει το γιατί κάποιοι άνθρωποι στη ζωή τους πετυχαίνουν χωρίς να ήταν στο σχολείο καλοί στη γλώσσα ή τα μαθηματικά. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως κανένας τρόπος δεν υστερεί από τον άλλον και πώς αν ένα παιδί έχει ενσυναίσθηση του τρόπου που μαθαίνει, πέρα από τις κλίσεις του, μπορεί να αντιμετωπίσει και τις αδυναμίες του στο σχολικό περιβάλλον.  Δείτε περισσότερα για τη θεωρία  του Γκάρντνερ του από εδώ.

Τυπώστε και δώστε στο παιδί τις παρακάτω κάρτες κι αφήστε το να τις διαβάσει και να κυκλώσει αυτά που του αρέσουν. Μπορείτε να είστε κι εσείς δίπλα του για να το βοηθάτε με τις απορίες του.  Μετρήστε σε ποια κάρτα το παιδί σας έχει σημειώσει τους περισσότερους κύκλους. Λάβετε υπόψη ότι ο τρόπος μπορεί να μην είναι ένας. Για παράδειγμα το παιδί σας μπορεί να έχει σημειώσει 4 κύκλους στον γλωσσικό τρόπο και 5 στον διαπροσωπικό. Η μελέτη του θα πρέπει, όπως θα δείξουμε στο επόμενο άρθρο, να περιλαμβάνει μία ποικιλία στρατηγικών και από τους δύο τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης