Τελευταία Νέα

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Μπλοκάρισμα Ιστοσελίδων σε όλους τους Browsers


Το Internet περιλαμβάνει το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Ταυτόχρονα όμως, περιέχει σελίδες που είναι από χάσιμο χρόνου, μέχρι διεστραμμένες και επικίνδυνες. Στον οδηγό θα δούμε το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων σε όλους τους browsers, με σκοπό από το να προστατέψουμε τα παιδιά μέχρι να εμποδίσουμε τους εργαζομένους από το να χαζεύουν.Στην παρούσα δημοσίευση καλύπτουμε το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

Μπλοκάρισμα ιστοσελίδων στα Windows με το αρχείο hosts

Ο πιο εύκολος τρόπος να μπλοκάρουμε ιστοσελίδες μέσα από τα windows είναι με την εφαρμογή HostsMan. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή η οποία είναι φορητή και δεν χρειάζεται εγκατάσταση, που σημαίνει πως μπορούμε να την τρέξουμε απευθείας από ένα φλασάκι USB για να την χρησιμοποιήσουμε σε διαφορετικούς υπολογιστές. Αρκεί να μπούμε στη σελίδα http://www.abelhadigital.com/hostsman και να κατεβάσουμε την Zip Version.


  • Αφού κατεβάσουμε τον συμπιεσμένο φάκελο, κάνουμε "Εξαγωγή"...
  • ...και ανοίγουμε το εκτελέσιμο αρχείο hm με δεξί κλικ και "Εκτέλεση ως διαχειριστής".
  • Στο πρόγραμμα, αγνοούμε το "Select sources", και κάνουμε κλικ στο Hosts -> Open.
  • Για το μπλοκάρισμα ιστοσελίδας, αρκεί να κάνουμε κλικ στο +...
  • Στο hostnames γράφουμε την διεύθυνση url της σελίδας η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι το www, αλλά δεν πρέπει να περιλαμβάνει το http://.
  • Στην IP αφήνουμε το προεπιλεγμένο 127.0.0.1 και κάνουμε Add.
  • Η νέα καταχώρηση στο hosts προστίθεται στο κάτω μέρος του αρχείου, και θα έχει χρώμα κόκκινο μέχρι να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές.
  • Αποθηκεύουμε με το εικονίδιο της δισκέτας.


Πλέον, το μπλοκάρισμα π.χ facebook έχει ολοκληρωθεί, και κανένας browser ή άλλη εφαρμογή στον υπολογιστή μας δεν έχει πλέον πρόσβαση στο facebook.Για να ισχύει αυτό δεν χρειάζεται επανεκκίνηση του υπολογιστή, αλλά πιθανώς να χρειαστεί να κλείσουμε και να ξανανοίξουμε το browser.

Να σημειωθεί πως μόλις αποθηκεύσουμε το αρχείο, το Windows Defender στα Windows 8/8.1 θα "κλοτσήσει".Αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά, καθώς χρησιμοποιήσαμε ένα τρίτο πρόγραμμα για να αλλάξουμε το hosts, και το antivirus δεν γνωρίζει πως αυτό δεν έγινε κακόβουλα από κάποιο malware.Αρκεί να ανοίξουμε το Windows Defender, να πάμε στην "Εμφάνιση λεπτομερειών" και να επιλέξουμε το "PossibleHostsFileHijack. Ορίζουμε την κατάστασή του ως "Να επιτρέπεται" και κάνουμε εφαρμογή ενεργειών.Αν έχετε κάποιο τρίτο antivirus και αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει αντίστοιχα μέσα από το σχετικό πρόγραμμα να κάνετε την εξαίρεση, εφόσον φυσικά σας ενδιαφέρει το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων.

Με τον ίδιο τρόπο εκτός από το μπλοκάρισμα facebook μπορούμε να κάνουμε και το μπλοκάρισμα youtube, ή γενικά να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε ιστοσελίδα θέλουμε.

Πηγή: https://www.pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης