Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

EVA - edu. grΆρθρο: Λογγίνου Δήμητρα

Πραγματικά από τις φορές που συγκινείσαι...

 Έχω επανειλημμένα τονίσει το πόσο κακό κάνει σε ένα παιδί η ταμπέλα. Το έχω δει και στην πράξη. Παιδιά που πριν πάρουν διάγνωση το πάλευαν, μόλις διαγνώστηκαν φύτρωσαν στα ξαφνικά ψυχολογικά ζητήματα που δεν υπήρχαν.
Επειδή, λόγω της διάγνωσης ο μαθητής θα βγει έξω από την ομάδα της τάξης έστω και για λίγο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Φιλανδία, η χώρα με το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό σύστημα, που συνοδεύεται από τα αντίστοιχα αποτελέσματα, έχει ένα  σχολείο.Όλα τα παιδιά φοιτούν στο γενικό .

 Υπάρχουν όμως δύο ή και τρεις δάσκαλοι ανά τμήμα που στηρίζουν αποκλειστικά αυτά τα παιδιά που δυσκολεύονται. Έτσι, τα παιδιά δεν βγαίνουν εκτός συνόλου, κάτι που θα προκαλούσε πόνο, αφού τα ίδια εκλαμβάνουν την κατάστασή τους ως ανικανότητα.

Έρχονται λοιπόν, οι δύο αυτοί άνθρωποι, γονείς της μικρής Έυας που έχει διαγνωστεί με αυτισμό, να επιβεβαιώσουν αυτή την κατάσταση. Δημιουργούν υλικό με τέτοιο τρόπο, ώστε το παιδί να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του σχολείου μέσα στην τάξη χωρίς να φεύγει από αυτήν. Κάποια στιγμή, οι "σοφοί" που τόσο εύκολα βάζουν την ταμπέλα σε ένα παιδί και κάνουν τη μία ή την άλλη μεταρρύθμιση, θα πρέπει να μάθουν να ακούν τους ανθρώπους που βιώνουν ένα πρόβλημα ή βλέπουν το παιδί καθημερινά. Την υπέροχη δουλειά πραγματικά θα τη δείτε από ΕΔΩ

Είναι απίστευτο, το πως μερικοί άνθρωποι κάνουν τη δουλειά που όφειλε να κάνει το κράτος. Γιατί, το κράτος όφειλε να παρέχει στο δάσκαλο τέτοιο υλικό ανάλογα τη μαθησιακή δυσκολία με τον ίδιο τρόπο που του παρέχει βιβλία, αναλυτικά προγράμματα, τεχνολογικές εφαρμογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης