Τελευταία Νέα

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Παρουσίαση Επιτόκιο 1 : Κατάθεση χρημάτων σε τράπεζα.


Άρθρο: Λογγίνου Δήμητρα 
Ως έννοια το επιτόκιο είναι αρκετά σύνθετη για τους μαθητές του δημοτικού και παράλληλα, αφιερώνονται πάρα πολύ λίγα μαθήματα από το υπουργείο για την κατανόηση του.

Είναι όμως μια έννοια που δυστυχώς θα την συναντήσουν πολλές φορές στη ζωή τους , γι΄ αυτό θα ήταν καλό ξέρουν και τους κανόνες που τη διέπουν.  Θα ανεβάσω δύο PowerPoint για το επιτόκιο τόσο για το πως λειτουργεί στην κατάθεση όσο και για το πώς λειτουργεί στον δανεισμό.

 Φυσικά, εκείνο που θα χρειαστεί στο τέλος να εξηγήσουμε στους μαθητές μας είναι πως στη σημερινή αγορά δεν υπάρχουν τα νούμερα των επιτοκίων που αναφέρονται στις παρουσιάσεις κι ότι οι τράπεζες μεταξύ τους παρουσιάζουν μικρές διαφορές.

 Επίσης , συνήθως προσθέτουν ανά εξάμηνο τον τόκο του κεφαλαίου κι σπανιότερα ανά χρόνο. Μπορούμε μάλιστα να έχουμε μαζί μας κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο τράπεζας είτε για κατάθεση είτε για δανεισμό με σκοπό να δουν οι μαθητές πόσο περίπου είναι σήμερα το επιτόκιο. Τονίζουμε ακόμη το ότι επιλέγουμε την τράπεζα ως τρόπο αποταμίευσης χρημάτων  και για το επιτόκιο αλλά κυρίως για λόγους ασφαλείας.

Χρησιμοποιούμε όμως στη διδασκαλία πιο μεγάλα νούμερα για να γίνει κατανοητή η έννοια και υπολογίζουμε τον τόκο κεφαλαίου  στον χρόνο για να μη μπερδευτούν οι μαθητές. Δείτε εδώ την παρουσίαση για την έννοια του επιτοκίου στην κατάθεση χρημάτων.Η παρουσίαση δεν είναι αυτόματη για να μπορεί να την χειρίζεται ο δάσκαλος ελεύθερα χωρίς το άγχος του χρόνου και προχωρά με κλικ πάνω στις διαφάνειες.

Σχεδιασμος Παρουσίασης - Διδακτικής πρότασης : Λογγίνου Δήμητρα 
Η παρουσίαση δεν είναι αυτόματη και προχωρά με κλικ πάνω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης