Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Παιχνίδια σε ζευγάριαΠαιχνίδια σε Ζευγάρια

Tα παιχνίδια σε ζευγάρια, φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά, ενισχύουν τις μεταξύ τους σχέσεις και θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ομαδικής συνεργασίας. Το ζευγάρι στην πραγματικότητα αποτελεί μια μικρή ομάδα που καλείται να συνεργαστεί για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα παιχνίδια μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να δημιουργήσουν  φιλίες.


1. Παράξενοι Χαιρετισμοί
     Τα παιδιά χορεύουν ελεύθερα στον χώρο και, όταν σταματήσει η μουσική, βρίσκουν ένα φίλο και ανάλογα με το σύνθημα του εκπαιδευτικού:
 τον χαιρετάνε
του χαμογελούν
 τον χαϊδεύουν
 ενώνουν τις πλάτες τους

2. Βρίσκω το ζευγάρι μου
      Τα παιδιά χορεύουν ελεύθερα στον χώρο και, όταν σταματήσει η μουσική, βρίσκουν το ζευγάρι τους που έχει:
το ίδιο χρώμα μπαλόνι
την άλλη μισή εικόνα
εικόνα από την ίδια κατηγορία (π.χ. ζώο)

3. Εγώ και ο Φίλος μου
  Τα παιδιά χορεύουν ελεύθερα στον χώρο και, όταν σταματήσει η μουσική, ανάλογα με οδηγία του εκπαιδευτικού, κάνουν κάτι μαζί (πηδάνε μια λακκούβα, προστατεύονται από τη βροχή κ.ά.)

4. Ο "καθρέφτης" 
   Τα παιδιά κινούνται στον χώρο σε ζευγάρια και, με σύνθημα του εκπαιδευτικού, το ένα παιδί παίρνει μια στάση ή κάνει μια κίνηση, που το άλλο καλείται να αντιγράψει ως “καθρέφτης”.

5. Βοήθησε τον "τυφλό" 
    Τα παιδιά κινούνται στον χώρο σε ζευγάρια, το ένα έχει τον ρόλο του “τυφλού” και το άλλο τον βοηθάει να κινηθεί χωρίς να χτυπήσει. Οι ρόλοι εναλλάσσονται

6. Ας ενωθούμε....
    Τα παιδιά χορεύουν στον χώρο σε ζευγάρια και, με το σταμάτημα της μουσικής, καλούνται να ενώσουν τα μέρη του σώματος που υποδεικνύει ο εκπαιδευτικός ς (π.χ. μύτη με μάγουλο).

Πηγή : http://www.nipiagogosgiapanta.com/---c1igp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης