Τελευταία Νέα

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Τα εκπληκτικά μαθηματικά της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας ( 3D Video από το εσωτερικό της)


Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και έχει δίκαια κερδίσει τον τίτλο του «Θαύματος». Χτίστηκε με τέτοια ακρίβεια, ώστε η σημερινή τεχνολογία μας δεν μπορεί να το αντιγράψει. Ιστορική ανάλυση δείχνει ότι οι Πυραμίδες χτίστηκαν μεταξύ 2589 και 2504 π.Χ. Υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με αυτή την  Πυραμίδα που προβληματίζουν αρχαιολόγους, επιστήμονες, αστρονόμους και τουρίστες.


Τα γεγονότα:

Η πυραμίδα αυτή υπολογίζεται ότι έχει 2.300.000 ογκόλιθους που ζυγίζουν από 2 έως 30 τόνους ο καθένας ενώ υπάρχουν ακόμη μερικοί που ζυγίζουν πάνω από 50 τόνους.

Η Πυραμίδα του Menkaure, η Πυραμίδα του Khafre και η Μεγάλη Πυραμίδα του Khufu (Χέοπα) είναι ακριβώς ευθυγραμμισμένες με τον αστερισμό του Ωρίωνα.

Η βάση της πυραμίδας καλύπτει 55.000 m2 (592.000 ft2), με κάθε πλευρά μεγαλύτερη από 20.000 m2 (218.000 ft2) σε έκταση.

Η εσωτερική θερμοκρασία είναι σταθερή και ισούται με τη μέση θερμοκρασία της γης, 20 βαθμούς Κελσίου (68 βαθμούς Φαρενάιτ).

Ο εξωτερικός μανδύας αποτελείται από 144.000 λίθους, όλοι τους γυαλισμένοι και επίπεδοι με ακρίβεια 1/100ου της ίντσας, με πάχος περίπου 100 ίντσες και ζυγίζουν περίπου 15 τόνοι ο καθένας.

Οι ακρογωνιαίοι λίθοι στα θεμέλια της πυραμίδας έχουν σφαίρα σε κοίλωμα, κατασκευή ικανή να αντιμετωπίσει την θερμική διαστολή και τους σεισμούς.

Το κονίαμα που χρησιμοποιείται είναι άγνωστης προέλευσης. Έχει αναλυθεί και η χημική του σύνθεση είναι γνωστή, αλλά δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Είναι ισχυρότερο από την πέτρα και λειτουργεί συγκολλητικά μέχρι και σήμερα. Αρχικά καλυπτόταν με περίβλημα από λίθους (εξαιρετικά στιλβωμένο ασβεστόλιθο). Αυτό το περίβλημα αντανακλούσε το φως του ήλιου και έκανε την πυραμίδα να λάμπει σαν κόσμημα. Οι λίθοι του περιβλήματος δεν υπάρχουν πλέον σήμερα καθώς χρησιμοποιήθηκαν από τους Άραβες για την κατασκευή τεμενών μετά από ένα σεισμό τον 14ο αιώνα που κατέστρεψε πολλά από αυτά. Έχει υπολογιστεί ότι το αρχικό περίβλημα της πυραμίδας θα λειτουργούσε σαν γιγάντιος καθρέφτης και το αντανακλούν φως ήταν τόσο ισχυρό που θα ήταν ορατή από το φεγγάρι σαν ένα λαμπρό αστέρι στη γη. Κατάλληλα, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμασαν την Μεγάλη Πυραμίδα "Ikhet", που σημαίνει το "Λαμπρό Φως". Το πως αυτοί οι όγκοι μεταφέρθηκαν και συναρμολογήθηκαν στον χώρο της  πυραμίδας εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο.

Ευθυγράμμιση στον πραγματικό Βορρά: Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι η πιο ακριβής σε ευθυγράμμιση υπάρχουσα αρχαία κατασκευή και "βλέπει" τον πραγματικό Βορρά με λάθος μόνο με 3/60α της μοίρας.

Κέντρο της μάζας της Γης: Η Μεγάλη Πυραμίδα βρίσκεται στο κέντρο της μάζας της χερσαίας γης. Η παράλληλος  ανατολής/δύσης που διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της χερσαίας γης και ο βόρειος/νότιος μεσημβρινός που διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της χερσαίας γης τέμνονται σε δύο σημεία στη γη, ένα στον ωκεανό και το άλλο στη Μεγάλη Πυραμίδα.

Οι τέσσερις όψεις της πυραμίδας είναι ελαφρώς κοίλες, και είναι η μόνη πυραμίδα που έχει κατασκευαστεί με αυτόν τον τρόπο.

Τα κέντρα των τεσσάρων πλευρών είναι χαραγμένα με εξαιρετικό βαθμό ακρίβειας δημιουργώντας την μόνη 8 όψεων πυραμίδα. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι ορατό από το έδαφος ή από απόσταση, αλλά μόνο από τον αέρα, και τότε και μόνο τότε, κάτω από κατάλληλες συνθήκες φωτισμού. Αυτό το φαινόμενο είναι ανιχνεύσιμο μόνο από τον αέρα, την αυγή και το ηλιοβασίλεμα των ισημεριών της άνοιξης και του φθινόπωρου, όταν ο ήλιος σκιάζει στην πυραμίδα.

Το κιβώτιο τιμαλφών από γρανίτη στην «Αίθουσα του Βασιλιά" είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει μέσα από τα περάσματα και γι 'αυτό πρέπει να είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
Το κιβώτιο κατασκευάστηκε από συμπαγές κομμάτι γρανίτη. Αυτό απαιτεί σύστημα πριονιών 8-9ft (ποδών) με δόντια από ζαφείρια. Για την διαμόρφωση του σε κοίλο (κούφιο) απαιτούνταν σωληνοειδή τρυπάνια από το ίδιο υλικό σε εφαρμογή με τεράστια κάθετη δύναμη. Μικροσκοπική ανάλυση του κιβωτίου αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε τρυπάνι σταθερού σημείου με χρήση πολυτίμων λίθων στα δόντια και δύναμη διάτρησης 2 τόνων.

Η Μεγάλη Πυραμίδα είχε περιστρεφόμενη πόρτα εισόδου. Περιστρεφόμενες πόρτες βρέθηκαν μόνο σε δύο ακόμη πυραμίδες: Στου πατέρα του Χέοπα, Sneferu και του παππού του Huni.
Έχει αναφερθεί ότι όταν η πυραμίδα παραβιάστηκε για πρώτη φορά, αυτή η περιστρεφόμενη πόρτα που ζύγιζε περίπου 20 τόνους, ήταν τόσο καλά ισορροπημένη που θα μπορούσε να ανοίξει από μέσα πιέζοντας με ελάχιστη δύναμη, αλλά όταν είναι κλειστή, εφάρμοζε τόσο τέλεια που δύσκολα θα μπορούσε να ανιχνευθεί και δεν υπήρχαν ρωγμές και χαραμάδες γύρω από τις άκρες για να υπάρχει πρόσβαση από έξω.

Το βάρος της πυραμίδας υπολογίζεται σε 5.955.000 τόνους. Πολλαπλασιάζοντας με 10^8 δίνει μια λογική εκτίμηση της μάζας της Γης.

Το Descending Passage ήταν ευθυγραμμισμένο στο αστέρι Alpha Draconis (περίπου 2170-2144 π.Χ). Εκείνη την εποχή αυτό ήταν το Αστέρι του Βορρά. Κανένα άλλο άστρο δεν έχει ευθυγραμμιστεί με το πέρασμα από τότε.

Ο νότιος άξονας στην Βασιλική Αίθουσα ήταν ευθυγραμμισμένος στο αστέρι Αλ Nitak (Zeta Orionis) στον αστερισμό του Ωρίωνα (περίπου 2450 π.Χ). Ο αστερισμός του Ωρίωνα ήταν συνδεδεμένος με τον αιγύπτιο θεό Osiris. Κανένα άλλο άστρο δεν έχει ευθυγραμμιστεί με αυτόν τον άξονα κατά τη διάρκεια αυτού της περιόδου στην ιστορία.

Η ακτίνα του Ήλιου: Δυο φορές η περίμετρος του πυθμένα του κιβωτίου των τιμαλφών από γρανίτη 10^8 είναι μέση ακτίνα του ήλιου. [270.45378502 ίντσες της Πυραμίδας*10^8 = 427.316 μίλια]

Η σχεδιασμένη καμπυλότητα στα όψεις της πυραμίδας ταιριάζει ακριβώς με την ακτίνα της γης.

Η Πυραμίδα του Χέοπα, που είναι γνωστή και ως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη και έχει ύψος 481 πόδια (146 μέτρα). Οι αρχαιολόγοι λένε ότι ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο για περίπου 3,800 χρόνια.
Η σχέση μεταξύ Pi (π) και Phi (f) εκφράζεται στις θεμελιώδεις αναλογίες της Μεγάλης Πυραμίδας.


Το εσωτερικό της Πυραμίδας 
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λιντς της Μεγάλης Βρετανίας και το Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου ρομπότ πρόκειται να εξερευνήσουν το εσωτερικό της. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της μεγάλης πυραμίδας ξεκινούν δύο φρεάτια από την αίθουσα του βασιλιά και, υπό γωνία 45 μοιρών, κατευθύνονται στο εξωτερικό της πυραμίδας.

Πιστεύεται ότι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του μνημείου, μέσω αυτών το πνεύμα του αποβιώσαντος φαραώ διέφευγε στο διάστημα και έβρισκε τη θέση του ανάμεσα στα αστέρια.

Όμως, από την αίθουσα της βασίλισσας ξεκινούν άλλα δύο φρεάτια που ανακαλύφθηκαν το 1872 και τα οποία δεν οδηγούν στο εξωτερικό της πυραμίδας. Κανείς δεν ξέρει γιατί φτιάχτηκαν και πού οδηγούν. Αυτά τα δύο «μυστικοπαθή» φρεάτια θα αποτελέσουν ουσιαστικά το αντικείμενο της έρευνας του επαναστατικού ρομπότ.


Πηγές:
The Great Pyramid: A Miracle in Stone, 1973, Joseph A. Seiss
Secrets of the Great Pyramid, 1978, Peter Tompkins
Back in Time 3104 B.C. to the Great Pyramid, 1990, S. G. Taseos
The Authorship and Message of the Great Pyramid, 1953, Julian T. Gray, E. Steinmann & Co.
Our Inheritance in the Great Pyramid, 1891, C. Piazzi Smyth
http://www.timstouse.com
http://www.gizapyramid.com/general.htm
https://documentarygr.blogspot.gr/2010/10/3d-video.html
[youtube.com, newsbeast.gr/technology]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης