Τελευταία Νέα

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

i-pinakasΤα τελευταία χρόνια με την ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση γίνεται μια προσπάθεια για το πέρασμα από τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας προς τη δημιουργία δυναμικών μαθησιακών περιβαλλόντων, με στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου περιβάλλοντος μάθησης και διδασκαλίας.


Ένα υποστηρικτικό εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που έχει ενσωματωθεί σε πολλά σχολεία παγκοσμίως, είναι ο διαδραστικός πίνακας (ΔΠ) (Interactive Whiteboard, IWB).

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας του  διαδραστικού πίνακα στη σχολική τάξη, αποτελεί  μια συναρπαστική εξέλιξη –  πρόκληση για τις υποθέσεις που κάναμε μέχρι τώρα για το ρόλο της τεχνολογίας στη  μάθηση.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει έμφαση στις  στρατηγικές μάθησης που  αφορούν στο Μάθημα για Όλη την Τάξη και αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο που  προσφέρει προστιθέμενη αξία στις μεθόδους επίδειξης και μοντελοποίησης,  βελτιώνει την ποιότητα της αλληλεπίδρασης και αξιολόγησης από τον δάσκαλο μέσα  από την προαγωγή αποτελεσματικών ερωτήσεων, ισορροπεί τη δημιουργία πηγών από  τον εκπαιδευτικό για το μάθημά του, με το σχεδιασμό του μαθήματος, ενώ παράλληλα  αυξάνει το ρυθμό και το βάθος της μάθησης. Τέλος, καθώς θυμίζει πολύ τον  παραδοσιακό μαυροπίνακα, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας ακόμα και στους  τεχνοφοβικούς εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους.

Δείτε το από ΕΔΏ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης