Τελευταία Νέα

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πολιτιστικό Πρόγραμμα : Αυτός ο άλλος, ο διαφορετικός, ο φίλος !Πολιτιστικό πρόγραμμα με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια θετικού κλίματος σε μια πολυπολιτισμική τάξη,  που εφαρμόστηκε το σχολικό έτος 2007- 2008 και έλαβε την πρώτη θέση σε αντίστοιχο διαγωνισμό της UNISEF που εφαρμόστηκε εκείνη τη χρονιά. Η εφημερίδα με τις δράσεις των μαθητών εκτέθηκε για διάστημα 3 ημερών σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα.


Οι δράσεις του προγράμματος ήταν :

1. Σχεδιασμός προσώπων από διάφορες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη που αποτελούν και τους αφηγητές της εφημερίδας. Χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο ζωγραφικής των Windows.

2. Αναζήτηση πληροφοριών για τον Πύργο της Βαβέλ τόσο σε ιστορικό -  νοηματικό επίπεδο όσο και σε καλλιτεχνικό , για παράδειγμα πίνακες ζωγραφικής με το συγκεκριμένο θέμα. Δημιουργία ομαδικού ποιήματος για τη φιλία από τους μαθητές.  Χρησιμοποιήθηκε η μηχανή αναζήτησης της Google & το Microsoft Word.

3.Εύρεση συνταγών από όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκε η μηχανή αναζήτησης της Google. Επιπλέον, οι αλλοδαποί μαθητές έφεραν γραμμένες συνταγές από τις χώρες τους.

4.Οι Μαθητές εξερευνούν την πλατφόρμα του e - twinning και ανταλλάσσουν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα με μαθητές άλλων χωρών.

5. Διαβάζουν βιβλία της επιλογής τους με βάση το θέμα της διαφορετικότητας.

6. Παρουσιάζουν ανά ομάδα  μία χώρα της επιλογής τους με τη μέθοδο Project στην ολομέλεια της τάξης.

7. Αναζητούν γλωσσικά πνευματικά παιχνίδια ανέκδοτα  και αποφθέγματα με βάση τη φιλία ή δημιουργούν τα δικά τους. Χρησιμοποιήθηκε η μηχανή αναζήτησης της Google.

8. Αναζητούν πληροφορίες για την ιστορία του Δάμωνα και του Φιντία και την μετατρέπουν σε κόμικ. Χρησιμοποιήθηκαν εγκυκλοπαίδειες και εξωσχολικά βιβλία.

9.  Αρθρογραφούν για θέματα που τους απασχολούν γύρω από τον κόσμο και την έννοια της αλληλεγγύης των λαών...

10. Αναζητούν τραγούδια που μιλούν για την αδελφοσύνη των λαών και τραγουδούν για τη φιλία. Χρησιμοποιήθηκε το Youtube.

11. Καταγράφουν τις δράσεις τους με τη μορφή εφημερίδας.


Μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη την βραβευμένη εφημερίδα των παιδιών από ΕΔΩ.


Σχεδιασμός  - Υλοποίηση πολιτιστικού προγράμματος : Λογγίνου Δήμητρα ΠΕ 70 ( Δάσκαλοι)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης