Τελευταία Νέα

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ψηφιακό θέατρο σκιών
Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής εποχής είναι η αρμονική συνύπαρξη της τεχνολογίας με την παράδοση. Η τεχνολογία λειτουργεί συνεπικουρικά ως ένα διαμεσολαβητικό μέσο προβολής και προώθησης και στους νεότερους.


Το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του τμήματος ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτη αναπτύσσει ένα νέο εργαλείο με στόχο την αναβίωση του θεάτρου σκιών με χρήση της τεχνολογίας.

Το ψηφιακό θέατρο σκιών eShadow είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών. Στόχος του eShadow είναι να αποτελέσει εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και μάθησης αλλά και έναν σύγχρονο τρόπο ψηφιακής αφήγησης ευχάριστο και ελκυστικό για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συνδυάζει μια σειρά εργαλείων ανοικτού λογισμικού για την παραγωγή ψηφιακών παραστάσεων και καλύπτει τα βασικά στάδια της προ-παραγωγή, των γυρισμάτων, του σχεδιασμού των σκηνών –storyboard αλλά και την παρουσίαση και κοινοποιήση του έργου. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα χρήσης ειδικού λογισμικού δημιουργίας φιγουρών του ψηφιακού θεάτρου σκιών με την τροποποίηση υφιστάμενων ψηφιακών φιγουρών.

Πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα: Ψηφιακό θέατρο σκιών: Ενα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς - iPaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης