Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Δημιουργία Animation μέσα στην τάξη
Η δημιουργία μικρών κινούμενων εικόνων είναι μία διαδικασία που σχεδόν πάντα ενεργοποιεί το ενδιαφέρον των μαθητών ξεκλειδώνοντας τη δημιουργικότητά τους και συνδυάζοντας έτσι το μάθηση με τη διασκέδαση.


Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά εύκολα και ελεύθερα εργαλεία για τη δημιουργία μικρών κινούμενων σχεδίων τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή animation από τους μαθητές, είτε ως μέρος ενός εκπαιδευτικού project, είτε ως μέρος μίας συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Το Stykz είναι ένα ελεύθερο λογισμικό με το οποίο μπορούμε, σχετικά εύκολα, να δημιουργήσουμε κινούμενο σχέδιο με χαρακτήρες/ανθρωπάκια σχεδιασμένα με απλές γραμμές. Εκτός από τους χαρακτήρες που θα δημιουργήσει ο χρήστης παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλους χαρακτήρες έτοιμους από διάφορες βιβλιοθήκες και δικτυακούς τόπους για να τους εντάξουμε στις ιστορίες του.
Η εφαρμογή βασίζεται στα frames επομένως ο κάθε χρήστης μπορεί να εργαστεί με μεμονωμένα καρέ για ακριβέστερη αποτελεσματικότητα.

Το Stykz είναι ελεύθερο και μπορεί να αποθηκευτεί στον υπολογιστή ανεξαρτήτως λογισμικού λειτουργίας επιτρέποντας έτσι την επεξεργασία των κινούμενων σχεδίων από όλα τα λειτουργικά συστήματα.


Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργία Animation μέσα στην τάξη - iPaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης