Τελευταία Νέα

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Διαχείριση θυμωμένου παιδιού - Πρακτικές συμβουλέςΣύμφωνα με την ψυχολογία η ανατροφή ενός παιδιού μπορεί να είναι πραγματικά σκληρή. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ενδέχεται να βρείτε δύσκολα για την ψυχολογία σας στον χειρισμό ενός παιδιού.Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην ψυχολογία είναι η επιθετική συμπεριφορά και η υπερβολική οργή που έχει ένα παιδί.

Οι γονείς δεν έχουν ιδέα με τη συμπεριφορά των παιδιών τους που γίνεται επιθετική μέρα με την ημέρα. Αυτό τους αναγκάζει να λάβουν σκληρά μέτρα.Τείνουν να τα βαράνε, να τα χτυπάνε και να τα χαστουκίζουν αριστερά και δεξιά για αυτήν τους τη συμπεριφορά.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Ο ξυλοδαρμός ποτέ δεν υπήρξε λύση. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ψυχολογία του παιδιού.


Δώστε το καλό παράδειγμα
Αν θέλετε το παιδί σας να αφήσει την επιθετική του φύση και να ηρεμήσει, θα πρέπει να συμπεριφέρεστε κι εσείς με τον ίδιο τρόπο.
Όταν το παιδί σας, σας βλέπει να συμπεριφέρεστε ευγενικά και με ήρεμο τρόπο, θα μάθει αυτή τη συμπεριφορά από εσάς. Να θυμάστε ότι οι ενέργειές σας γίνονται πρότυπα για το παιδί σας. Θα μάθει από τις ενέργειές σας περισσότερο από τα λόγια σας.


Ανταμοιβή
Ανταμείβοντας το παιδί σας θα κάνει μεγαλύτερο καλό από την τιμωρία.
Πρέπει να  το ανταμείβετε για την ευγενική του συμπεριφορά. Αυτό θα το ενθαρρύνει περισσότερο να συμπεριφέρεται κατά τρόπο που θέλετε.


Εξηγείστε τους
Τα παιδιά θέλουν απαντήσεις για κάθε ερώτημα και ερωτήσεις που έχουν κατά νου.
Όταν ζητήσετε στο παιδί σας να μην γίνετε επιθετικό και να μην θυμώνει με το παραμικρό, χρειάζεται να του εξηγήσετε τον λόγο. Πείτε του τα μειονεκτήματα του να είναι θυμωμένο. Δοκιμάστε την αφήγηση ιστοριών που έχουν χαρακτήρες που υποφέρουν λόγω της επιθετικής συμπεριφορά τους. Αυτό θα τους εμπνεύσει να συμπεριφέρονται ευγενικά.


Έπαινος 
Είναι σημαντικό να επαινείτε το παιδί σας όσο το δυνατό περισσότερο, για τις προσπάθειές του να συμπεριφέρεται ευγενικά και να αντιμετωπίζει το θυμό του.
Αυτό θα το εμπνεύσει να ελέγχει τα συναισθήματα του στο μέτρο του δυνατού.

Μην αντιδράτε
Προσπαθήστε να μην αντιδράτε όταν το παιδί σας είναι θυμωμένο ή επιθετικό.
Εάν αντιδράσετε και φωνάξετε στο παιδί, θα επηρεαστεί και θα ανταποδώσει σε ότι λέτε. Να παραμείνετε ήρεμοι και να ασχοληθείτε με την κατάσταση υπομονετικά είναι η λύση.

Μέτρημα
Μπορεί να μην συμφωνήσετε με αυτή την συμβουλή αλλά πολλοί ψυχολογοι πιστεύουν ότι μετρώντας μέχρι το δέκα πριν απαντήσουν ή ασχοληθούν με την κακή συμπεριφορά του παιδιού θα αποπροσανατολίσει την προσοχή του παιδιού απέναντί σας.
Το παιδί σας, θα σας δει να αναπνέετε αργά και να μετράτε. Αυτό θα επιτρέψει στο παιδί σας να μάθει πόσο ψύχραιμοι και υπομονετικοί είστε. Το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα ακολουθήσει την ίδια τακτική μαζί σας και να αποκτήσει τον έλεγχο του θυμού του.

Πηγή: http://www.anew.gr/psychology/article.php?aid=100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης